Skip to content

قیمت چهار پهلو آهنی

۳۰۰,۰۰۰ 

برای دریافت قیمت امروز انواع چهارپهلو فلزی مانند: چهار پهلو نورد گرم، st52 , st37 , st44 , mo40 , ck45 با تلفن 88654200-021 تماس بگیرد.

چهار پهلو یک نوع پروفیل فولادی مقاوم با سطح مقطع چهار ضلعی و توپر است. استحکام بسیار خوب، قابلیت جوشکاری و ماشین کاری مناسب در کنار تنوع بالا از مزایای این پروفیل پرکاربرد است. امروزه انواع چهارپهلو ترانس، فابریک و معمولی در سایزهای مختلف برای ساختمان سازی و صنعت استفاده می شود.
در این مطلب قصد داریم به بررسی ویژگی ها، مزایا و کاربرد چهار پهلو بپردازیم. در ادامه نیز نگاهی به انواع آن، مشخصات فنی و قیمت چهارپهلو خواهیم داشت. پس اگر به دنبال آشنایی و یا خرید این مقطع فولادی هستید، در ادامه همراه ما باشید.

چهار پهلو چیست؟

چهارپهلو ( به انگلیسی Square Tube Steel Profile ) در دسته پروفیل های فولادی توپر و پرکاربرد است که مقطع مربع و یا مستطیل دارد. چهارپهلو به وسیله آلیاژهای مختلف و حتی آهن قراضه قابل ساخت و استفاده است. همین گستردگی در جنس باعث شده تا انواع چهارپهلو در سایزهای کوچک و بزرگ در اختیار مهندسان قرار بگیرد.

مزایا چهار پهلو

  • استحکام و مقاومت بسیار خوب به دلیل ساختار مقاوم
  • شکل پذیری و قابلیت ماشین کاری مناسب
  • پایداری ایده آل در برابر لغزش
  • دامنه کاربرد بسیار متنوع و گسترده
  • مقاومت خوب در برابر ساییدگی
  • تنوع بالا در روش ساخت و مشخصات فنی

کاربرد پروفیل چهار پهلو

  • صنعت ساخت و ساز و ساخت قطعات صنعتی مختلف
  • پرکاربرد در حوزه حمل و نقل و راه آهن
  • ساخت انواع درب و پنجره، نرده و حفاظ
  • استفاده از چهارپهلو برای ساخت وسایل تزئینی و ظریف
  • قابلیت کاربرد در فرفورژه تالار، مراکز پذیرایی و رستوران ها
  • استفاده از چهارپهلو در ساخت برخی پروفیل ها نظیر نبشی، میلگرد و…
  • امکان استفاده در جرثقیل و نگهدارنده تیغه های برش
  • صنایع مختلفی مثل خودروسازی، هوافضا، راه آهن، ساخت مبلمان و…

انواع چهارپهلو

چهار پهلو بسته به روش تولید به انواع مختلف نوردی، چهارپهلو فابریک و چهارپهلو ترانسی طبقه بندی می‌شود. در یک نوع دسته بندی دیگر، چهار پهلو را بر اساس استاندارد و الیاژ فولادی ساخت می توان تقسیم بندی کرد. چهار پهلو st37، چهارپهلو st52 و چهارپهلو st44 از جمله این موارد است.

در ادامه با ویژگی های هر یک از انواع چهارپهلو به صورت مختصر آشنا می شویم.

  • چهار پهلو نورد گرم
    یکی از روش های رایج ساخت انواع پروفیل فولادی از جمله چهارپهلو، نورد گرم شمش های فولادی است. در این روش، شمش های خام در کوره تحت دمای مشخصی حرارت می بیند. سپس با عبور غلتک (انجام عملیات نورد) چهارپهلو در ضخامت مشخص تولید می شود.
    چهار پهلو نورد گرم یا چهار پهلو معمولی به دلیل حرارت زیاد فرآیند تولید، ظاهری تیره و سیاه رنگ دارد. استحکام این نوع پروفیل ها بالا بوده و برای شرایطی که ظاهر اهمیت چندانی ندارد، ایده آل است.
  • چهار پهلو نورد سرد
    در نورد سرد مشابه با فرآیند نورد گرم، با عبور غلتک از شمش های فولادی پروفیل ها تولید می شوند. اصلی ترین تفاوت این روش حذف مرحله کوره و دمای بالای فرآیند ساخت چهارپهلو است. دمای پایین فرآیند باعث شده تا چهارپهلو نورد سرد، مقاومت و سختی بیشتری نسبت به نورد گرم داشته باشد. ظاهر شفاف اری داشته و برای کارهای ظریف مناسب تر است.
  • چهار پهلو ترانس
    چهارپهلو ترانس فرآیند ساخت مشابهی با نورد گرم دارد. شمش های فولادی به روش ریخت گریه فرم گرفته سپس وارد کوره می شوند. در نهایت با عبور غلتک های مخصوص به شکل چهار گوش ساخته می شوند.
    تفاوت چهارپهلو ترانس با نورد گرم آن است که سطح پروفیل چندین و چند بار پرداخته می شود. این کار به کمک پولیش کاری و سنگ زنی انجام می شود. در نتیجه سطح نهایی کیفیت بسیار خوبی داشته و کاملاً براق و درخشان است. استفاده در نرده ها، حفاظ و مغزی در از جمله کاربرد چهارپهلو ترانس است.
  • چهارپهلو فابریک
    در ساخت چهارپهلو فابریک از شمش های فولادی خاص و باکیفیت بالا (فابریک) استفاده می شود. در حالی که در انواع دیگر نظیر چهارپهلو معمولی یا ترانس، شمش ها می تواند ناخالصی داشته باشد. بنابراین کیفیت ساخت بالا و یک دست بودن پروفیل از ویژگی های بارز و متمایز چهار پهلو فابریک است.
  • چهار پهلو st37
    چهار پهلو St37 در زمره پرکاربردترین انواع چهارپهلو به ویژه برای مصارف ساختمانی است. قابلیت جوشکاری و ماشین کاری بسیار خوبی داشته و از مقاومت مناسبی برخوردار است. همین امر سبب شده تا برای ساخت برخی پروفیل ها نظیر نبشی، تیرآهن و میلگرد یا صنایع خودرو و مبلمان نیز استفاده شود.
  • چهارپهلو st52
    چهار پهلو St52 از آلیاژ فولاد کم کربن ساخته شده و استحکام به مراتب بالاتری در قیاس با سایر آلیاژها دارد. عملکرد و کارایی مطلوب در دماهای بالا و پایین مهمترین مشخصه این نوع چهارپهلو است. امروزه از چهارپهلو st52 برای صنعت حمل و نقل، راه، پل سازی، ریل سازی و ساختمان های بلند استفاده می‌شود.
  • چهارپهلو st44
    چهار پهلو St44 از دیگر انواع چهارپهلو با استحکام نسبتاً بالاست. برای ساخت این پروفیل از آلیاژ فولاد با درصد کربن بیشتر استفاده می شود. قابلیت جوشکاری خوبی داشته و برای عملیات پرچ کاری استفاده فراوانی دارد.
  • چهار پهلو MO40
    یکی از ترکیبات مؤثر برای افزایش مقاومت خوردگی و ضربه، کروم و مولبیدن هستند. در ساخت چهار پهلو MO40 از ترکیب این عناصر با آلیاژ فولادی استفاده شده است. مقاومت در برابر ضربه و خوردگی، طول عمر بالا و استحکام قابل توجه از ویژگی های این نوه چهار گوش است.
  • چهار پهلو CK45
    چهار پهلو CK45 با داشتن سیلسیم و منگنز دارای مقاومت کششی بالاتری در قیاس با دیگر انواع چهار پهلو است. درصد کربن پایینی داشته و برای ساخت قطعات نظیر پایه دستگاه ها، شافت و اسکلت سازه استفاده می شود.

کاربرد انواع چهارپهلو در سایزهای مختلف

  • چهار پهلو در سایزهای مختلف تولید و به بازار عرضه می شود و هر یک کاربرد خاص خود را دارد. با افزایش سایز، میزان مقاومت و وزن قابل تحمل و به دنبال آن قیمت چهارپهلو افزایش می یابد.
  • چهارپهلو سایز 5 و 6 به عنوان سبک ترین نوع این پروفیل محسوب شده و برای کارهای تزئینی پرکاربرد است.
  • چهار پهلوهای سایز 8 و 9 نیز برای کارهای سبک و رایج گزینه مناسب و پرفروشی است.
  • چهارپهلو سایز 10 برای ساخت درب و پنجره، سایز 12 برای درب، نرده و حفاظ و چهارپهلو سایز 14 و 16 برای مصارف پرمقاومت استفاده می شود.

مشخصات فنی چهارپهلو

ضخامت چهار پهلو بسیار گسترده است و از سایزهای کوچک 8 میلیمتر تا بزرگ 200 میلیمتر را شامل می شود. طول پروفیل چهار پهلو معمولاً در اندازه 4 تا 6.5 متر عرضه می شود. البته بسته به درخواست مشتری امکان برش دهی و ارسال در سایزهای مورد نظر وجود دارد.

استاندارد ساخت چهارپهلو

استانداردهای ساخت چهار پهلو معمولاً از نوع استاندارد ASTM، SAE یا استاندارد ملی ایران (INSO) است. استانداردهای ASTM A29، ASTM A322، ASTM A576 و ASTM A304 از جمله این موارد است. استانداردهای SAE J403، SAE J404 و INSO 1797-2 از دیگر استانداردهای معتبر و پرکاربرد است.

عوامل موثر بر قیمت چهار پهلو

بدون شک قیمت خرید چهار پهلو فاکتور و معیار مهمی برای انتخاب و تهیه این پروفیل فولادی پرکاربرد است. عوامل متعددی بر قیمت این مقطع تأثیرگذار است. از جمله:

  • مشخصات فنی چهارپهلو :
    این مقاطع فولادی در سایزها و طول های مختلفی تولید می شوند. طبیعتاً افزایش مشخصات فنی نظیر ضخامت و طول می تواند قیمت خرید را دستخوش تغییر کند.
  • قیمت جهانی فولاد و آهن :
    از دیگر پارامترهای کلیدی بر قیمت انواع آهن آلات، قیمت روز آهن و فولاد جهانی است.
  • برند سازنده چهار پهلو :
    امروزه شرکت های مختلف ایرانی و خارجی اقدام به تولید و فروش مقاطع فولادی می کنند. طبیعتاً برندهای خارجی به دلیل هزینه های ناشی از واردات قیمت متفاوتی دارند.
  • هزینه های جانبی :
    هزینه های ناشی از بارگیری و ارسال چهار پهلو می تواند بر قیمت خرید تأثیرگذار باشد. هزینه های نگهداری، انتقال و تخلیه از مهمترین معیارهای مؤثر بر هزینه های جانبی است.
  • مرکز خرید چهارپهلو :
    خرید چهارپهلو از کارخانه یا انبار با خرید از شرکت های تجاری متفاوت است. محدودیت در مکان و زمان خرید، حجم سفارش در تناژ کم یا زیاد و استفاده از تخفیف از تمایزات این روش هاست. خرید از فروشگاه های اینترنتی شرکت های تجاری معتبر به دلیل نداشتن این محدودیت ها، گزینه ایده آل و هوشمندانه ای است.

خرید چهار چهلو با قیمت مناسب

شرکت بازرگانی فولاد جهان مهر، مجموعه ای تخصصی در تهیه و فروش انواع آهن آلات و پروفیل های فولادی است. فولاد جهان مهر با برندهای معتبر ایرانی و خارجی همکاری دارد. محدودیتی در زمان و یا حجم سفارش ندارد، ضمن آن که به شما مشاوره خرید نیز ارائه می دهد.
تنوع بالای محصولات و امکان مقایسه، استعلام قیمت روز چهارپهلو و ارسال به سراسر کشور ازدیگر مزایای این مجموعه است. برای آگاهی از شرایط خرید و یا بررسی لیست قیمت انواع چهارپهلو می توانید با تلفن 88654200-021 تماس بگیرید. مشاوران فولاد جهان مهر آماده پاسخگویی به پرسش ها و پیگیری ثبت سفارشات شما عزیزان هستند.

قیمت قوطی آهن امروز

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “قیمت چهار پهلو آهنی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *