Skip to content

ورق گالوانیزه یا ورق سفید (به انگلیسی Galvanized Steel Sheet ) را می توان از خاص ترین و در عین حال پرکاربردترین انواع ورق فولادی دانست. فرآیند گالوانیزاسیون باعث شده تا این نوع ورق ها، مقاومت خیره کننده ای در برابر رطوبت و زنگ زدگی داشته باشد. امروزه انواع ورق گالوانیزه با هزینه تولید نسبتاً کم، قابلیت جوشکاری مناسب، ظاهر براق و مقاومت بالا از پرفروش ترین ورق های فولادی است.

قیمت ورق گالوانیزه 6 متری

قیمت ورق گالوانیزه با توجه به نازک و ضخیم بودن ورق، ابعاد، ضخامت و کارخانه سازنده متفاوت می باشد. در حال حاضر قیمت ورق گالوانیزه کیلویی 400,000 ریال الی 500,000 ریال می باشد.

برای دریافت قیمت ورق گالوانیزه امروز کارخانجات فولاد مبارکه اصفهان، تاراز، شهرکرد، هفت الماس، امیرکبیر کاشان، شهریار و … در انبار تهران و کارخانه با تلفن 88654200-021 تماس بگیرید.

در این مطلب قصد داریم به بیان ویژگی ها، مزایا، معایب و کاربردهای ورق گالوانیزه بپردازیم. همچنین نگاهی به برخی تعاریف تخصصی نظیر کوتینگ ورق گالوانیزه، عمر مفید و قیمت ورق خواهیم داشت. در پایان نیز به راهکاری مناسب برای خرید ورق گالوانیزه با بهترین کیفیت و قیمت اشاره می کنیم. پس ادامه مطلب را از دست ندهید!

ورق گالوانیزه چیست؟

یکی از محدودیت ها و نقاط ضعف تولیدات آهنی، زنگ زدگی و خوردگی در برابر رطوبت و شرایط جوی است. در همین راستا ورق گالوانیزه برای محافظت ورق فولادی در برابر این شرایط، طراحی و ساخته شده است. برای این کار از اندود و پوشش فلز روی (Zn) بر روی ورق فولادی استفاده می شود. به این فرآیند گالوانیزاسیون گفته می شود. بنابراین و به زبان ساده، ورق گالوانیزه از انواع ورق فولادی مقاوم در برابر خوردگی، زنگ زدگی و رطوبت است.

ویژگی ها و مزایای ورق گالوانیزه

از مهمترین ویژگی های انواع ورق گالوانیزه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سختی و مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی و خوردگی به عنوان بارزترین ویژگی ورق گالوانیزه
  • قابلیت جوشکاری مناسب و آسان و تمیز کاری ساده
  • دوام و عمر مفید چند ده ساله به ویژه در صورت عدم مجاورت با شرایط جوی نامطلوب
  • وجود تنوع بالایی از انواع ورق گالوانیزه از حیث ضخامت، برند تولیدکننده، شکل ظاهری و رنگ
  • داشتن ظاهری زیبا و براق در کنار فرم گیری راحت
  • هزینه تولید نسبتاً پایین در قیاس با سایر ورق های مقاوم در برابر خوردگی
  • مناسب بودن قیمت ورق گالوانیزه و پایین بودن هزینه نگهداری آن ها

کاربرد ورق گالوانیزه

امروزه استفاده از ورق گالوانیزه بسیار گسترده و متنوع است. به طوری که کاربرد ورق گالوانیزه در صنایع کوچک و بزرگ دیده می شود. از مهمترین آن ها عبارتند از:

  • استفاده از ورق گالوانیزه در ساخت انواع سقف ها، بدنه سالن ها و سازه های فلزی
  • پرکاربرد برای ساخت انواع مخازن ساکن و متحرک و تانکرها که در معرض زنگ زدگی هستند.
  • مناسب برای انواع سوله های فلزی صنعتی و غیرصنعتی، بیلبورد تبلیغاتی و تابلوهای برق
  • امکان استفاده در ساخت کابینت و کانال های تهویه با توجه به شرایط خوردگی و زنگ زدگی
  • قابلیت کاربرد در ساخت انواع تجهیزات و لوازم خانگی مانند یخچال و ماشین لباسشویی
  • امکان استفاده از ورق گالوانیزه برای ساخت لوله و پروفیل فولادی
  • مناسب برای صنایع خودروسازی نظیر بدنه خودرو، فیلتر هوا، کفه کابین و…
  • کاربرد ورق گالوانیزه در ساختمان سازی نظیر نرده، سقف کاذب، پارتیشن و…

ورق گالوانیزه تاراز

معایب ورق گالوانیزه

مزایا و ویژگی های مثبت ورق گالوانیزه به قدری است که اندک معایب آن نتوانسته جلوی کاربرد بالای آن ها را بگیرد. البته معایب ورق گالوانیزه به حدی نیست که مانع استفاده از آن شود. اما توجه به آن ها به ویژه برخی نکات اجرایی در سلامت کاربران تأثیر زیادی دارد.

قابلیت جوشکاری یکی از امتیازات برجسته ورق گالوانیزه است. اما حین جوشکاری، گازی سمی از ورق منتشر می شود که تنفس آن به مدت طولانی آثار زیان باری دارد. از این رو هنگام جوشکاری ورق گالوانیزه توصیه می کنیم از ماسک تنفسی مناسب استفاده کنید. همچنین بهتر است مدت زمان جوشکاری ورق به صورت متوالی بیش از 4 ساعت نشود.

کوتینگ ورق گالوانیزه چیست؟

شاید کلمه کوتینگ به گوشتان خورده باشد و کنجکاو شده باشید که کوتینگ ورق گالوانیزه چیست؟ به زبان ساده منظور از کوتینگ همان میزان و ضخامت پوشش و اندود گالوانیزاسیون ورق است. در واقع کوتینگ همان لایه فلز روی (Zn) بر روی ورق گالوانیزه است. هرچه کوتینگ بیشتر باشد، طبیعتاً میزان ضخامت فلز و مقاومت ورق بالاتر خواهد بود.

شاید برایتان جالب باشید که بدانید میزان کوتینگ ورق گالوانیزه در ایران معمولاً بین 80 تا 150 گرم بر مترمربع است. این مقدار برای ورق گالوانیزه وارداتی نظیر ورق هندی و ژاپنی ممکن است به 200 گرم بر مترمربع نیز برسد.

انتخاب ضخامت گالوانیزاسیون به نوع کاربرد، زمینه استفاده و حساسیت های قرارگیری ورق در شرایط محیطی بستگی دارد. طبیعتاً هرچه فشار محیطی و تماس با عوامل جوی بیشتر باشد، ورق گالوانیزه باید دقت و مقاومت بیشتری داشته باشد.

فرآیند تولید ورق گالوانیزه

انواع ورق گالوانيزه

ورق گالوانیزه را بر اساس معیارهای مختلفی می توان طبقه بندی کرد. از این رو انواع ورق گالوانیزه با توجه به معیارهایی مثل شکل ظاهری و روش تولید دسته بندی می شوند.

انواع ورق گالوانيزه بر اساس شکل ظاهری

از دیگر معیارهای رایج برای انواع ورق گالوانیزه، حالت فرمینگ و شکل ظاهری است. بر همین اساس مهمترین ورق های گالوانیزه عبارتند از:

  • ورق عرشه گام 65
  • ورق عرشه گام 75
  • ورق گالوانیزه سینوسی
  • ورق گالوانیزه ذوزنقه ای

ورق عرشه گام 65 و 75 برای سقف سازه کاربرد زیادی دارند. ورق گالوانیزه عرضه 65 مقاومت کمتری نسبت به گام 75 داشته و برای سبک سازی ساختمان و فضاهایی مثل راه پله ایده آل است.

ورق گالوانیزه سینوسی برای شیروانی ها و انواع سقف های شیب دار استفاده می شود. ورق سینوسی ممعمولاً در دو نوع طرح A و طرح B عرضه می شود. این ورق ها در سقف سازه های مناطق مرطوب و در معرض آب و باران بسیار پرکاربرد است.

ورق گالوانیزه ذوزنقه نیز طراحی خاص و چشم نوازی دارد. این نوع ورق ها برای پوشش سقف و نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. ورق ذوزنقه ای دامنه کاربرد زیادی داشته و برای ساختمان های کوچک و بزرگ، مسکونی و تجاری استفاده می شود.

ورق گالوانیزه تاراز

انواع ورق گالوانيزه بر اساس روش تولید

از دیگر معیارهای رایج برای طبقه بندی ورق های گالوانیزه، روش ساخت آن هاست. بر همین اساس ورق گالوانیزه به دو دسته اصلی زیر تقسیم می شود:

  • ورق گالوانیزه گرم
  • ورق گالوانیزه سرد

تفاوت ورق گالوانيزه گرم و سرد

ورق گالوانیزه گرم با قرارگیری ورق سیاه در وان بزرگی از فلز روی (Zn) مذاب شده تولید می شود. دمای بالای این روش، اصلی ترین فاکتور و دلیل نامگذاری تولید ورق گالوانیزه گرم است. این روش از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه بوده و مقاومت بالایی نیز به ورق می بخشد. نکته حائز اهمیت در این خصوص، لزوم تمیزکاری، اسید شویی و چربی زدایی ورق پس از گالوانیزه شدن است.

ورق گالوانیزه سرد به کمک محلول الکترولیتی و طی فرآیند آبکاری ساخته می شود. استفاده از این روش سبب ایجاد پوششی همگن و یک دست تر بر روی ورق می گردد. دقت و هزینه نسبتاً بالاتری داشته و ضخامت سطح پوشش نیز نازک تر از روش های دیگر است. توجه داشته باشید ورق گالوانیزه سرد به اندازه ورق گالوانیزه گرم ماندگاری ندارد و در جاهایی که استقامت مورد نظر است از این ورق استفاده نمی شود.

کارخانه توليد کننده ورق گالوانیزه

امروزه شرکت های مختلف ایرانی و خارجی در زمینه تولید و ساخت ورق گالوانیزه فعالیت دارند. ورق گالوانیزه فولاد مبارکه اصفهان، ورق گالوانیزه هفت الماس و ورق امیرکبیر کاشان از جمله برندهای ایرانی است. ورق گالوانیزه شهرکرد و ورق فولاد غرب آسیا نیز از دیگر کارخانه توليد کننده های برجسته ورق گالوانیزه در داخل کشور هستند.

ورق گالوانیزه وارداتی نیز تنوع بسیار خوبی دارد. انواع ورق هندی و ژاپنی با کیفیت خوب و تنوع در کوتینگ به بازار عرضه می شوند. ورق گالوانیزه چینی نیز در مشخصات فنی مختلف و با قیمت و کیفیت خوب در بازار وجود دارد.

استانداردهای ورق گالوانیزه

استاندارد ملی ISIRI 8459 از استانداردهای داخلی برای تولید ورق گالوانیزه به شمار می رود. استاندارد اروپایی EN 10346 و استاندارد آمریکایی ASTM A653 نیز از استانداردهای معتبر بین المللی ورق گالوانیزه است.

چگونه از کیفیت ورق گالوانیزه مطمئن شویم؟

شاید شما هم مانند بسیاری از خریداران به دنبال نحوه تشخیص ورق گالوانیزه باکیفیت باشید! برای این کار چند نکته کلیدی را به شما گوشزد می کنیم. نخست آن که ورق گالوانیزه ظاهری شفاف، درخشان و براق دارد. صیقلی و یک دست نبودن ورق گالوانیزه نشانه خوبی محسوب نمی شود.

برای تشخیص ورق گالوانیزه با کیفیت به خاطر داشته باشید که لکه خاصی رو ورق مشاهده نکنید. وجود لکه و مواد خارجی نشان از ناخالصی در ترکیب گالوانیزاسیون است. پس حتماً به یکپارچگی ظاهر و سطح ورق توجه ویژه ای داشته باشید.

این دو فاکتور یعنی سطح براق و صیقلی و عاری از ناخالصی از اهمیت زیادی برخوردار است. در کنار آن، خرید ورق گالوانیزه از مرکز فروش معتبر تا حد زیادی شما را به اطمینان از کیفیت نزدیک می کند. پس اگر قصد خرید این نوع ورق را دارید حتماً از شرکت های تجاری و عاملیت های فروش معتبر استفاده کنید.

ورق آجدار گالوانیزه فولاد مبارکه اصفهان

عمر مفید ورق گالوانیزه

شاید برایتان سوال باشد که دوام و عمر مفید ورق گالوانیزه چقدر است؟ خبر خوب این است که پوشش گالوانیزه باعث شده تا ورق در برابر عوامل متعدد آسیب زا، مقاوم شود. از این رو عمر مفید آن بین 20 تا 30 سال است. البته اگر ورق گالوانیزه ضخامت بالایی داشته و در معرض شرایط محیطی خاص مثل رطوبت، باران، حرارت زیاد و… نباشد، این عمر مفید تا 60 الی 70 سال هم می رسد.

عوامل موثر بر قیمت ورق گالوانیزه

قیمت خرید ورق گالوانیزه به فاکتورهای متعددی بستگی دارد. از جمله:

  • مشخصات فنی و ابعاد ورق گالوانیزه نظیر ضخامت و طول ورق
  • قیمت جهانی فلزات و نوسانات نرخ ارز
  • وزن ورق گالوانیزه به دلیل تغییر در فولاد مصرفی و هزینه ساخت
  • کوتینگ یا همان میزان پوشش‌دهی فلز روی (Zn) در ورق گالوانیزه
  • کارخانه و برند تولید کننده ورق گالوانیزه اعم از ایرانی یا وارداتی بودن
  • روش تولید ورق نظیر ورق گالوانیزه گرم یا سرد
  • هزینه جانبی نظیر حمل و بارگیری

تغییر این پارامترها باعث شده تا قیمت ورق گالوانیزه دچار تغییرات روزانه و در برخی موارد تغییرات لحظه ای شود. خبر خوب این است شما به راحتی می توانید آخرین قیمت امروز ورق گالوانیزه را از مشاوران ما استعلام کنید. برای این کار کافی است تا با تلفن 88654200-021 تماس بگیرید.

جدول وزن ورق گالوانیزه

در جدول زیر وزن ورق گالوانیزه در ابعاد 1 در 2 متر آورده شده است.

ضخامت ( میل)
وزن (کیلوگرم)
ورق 0.3 میل
4.8
ورق 0.4 میل
6.4
ورق 0.5 میل
8
ورق 0.6 میل
9.6
ورق 0.7 میل
11.2
ورق 0.8 میل
12.8
ورق 0.9 میل
14.4
ورق 1 میل
16
ورق 1.25 میل
20
ورق 1.5 میل
24
ورق 2 میل
32
ورق 2.5 میل
40
ورق 3 میل
48
ورق 3.5 میل
56
ورق 4 میل
64
ورق 4.5 میل
72
ورق 5 میل
80

خرید ورق گالوانیزه با بهترین کیفیت و قیمت

فولاد جهان مهر یکی از شرکت های تجاری و عاملیت های فروش معتبر ورق گالوانیزه و انواع پروفیل فولادی است. سابقه چند دهه فعالیت، تنوع بالای انواع ورق گالوانیزه، ارسال به سراسر کشور و مشاوره تخصصی رایگان از مزایای این مجموعه تخصصی است.

همچنین همکاری با برندهای معتبر ایرانی و فروش انواع ورق گالوانیزه باکیفیت وارداتی، امکان خرید ورق گالوانیزه قیمت مناسب را فراهم کرده است. برای آگاهی از شرایط ثبت سفارش و استعلام قیمت ورق گالوانیزه می توانید همین حالا با تلفن 88654200-021 تماس بگیرید.

قیمت ورق گالوانیزه