فهرست مطالب
لوله داربست چیست؟
داربست یک نوع سازه موقت برای فراهم کردن شرایط دسترسی به برخی نقاط دشوار است. نقاطی که تحت ساخت و یا تعمیر قرار می گیرد. به عنوان مثال برای انجام کارهای رنگ آمیزی نمای ساختمان، گچ کاری و یا نوسازی در ارتفاع از داربست استفاده می شود. داربست ها اغلب از شبکه ای از لوله فلزی و یا تخته های چوبی تشکیل شده اند. از این رو لوله داربست به لوله فلزی گفته می شود که برای ساخت داربست استفاده می شود.
کاربرد لوله داربستی
- لوله داربستی برای اهداف و کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله:
- ایجاد سازه ای مقاوم برای فراهم کردن شرایط کار در نقاط دشوار و ساخت و ساز انواع ساختمان ها و پروژه های عمرانی
- قابلیت استفاده در صنایع نفت و گاز و صنایع دریایی برای سیستم های لوله کشی و نگهداری تجهیزات
- کاربرد لوله داربست در صنعت هوافضا برای ساخت قطعاتی مانند ایستگاه های فضایی یا بخش هایی از فرودگاه
- گزینه ای مناسب برای استفاده در برپایی غرفه های نمایشگاهی و ورک شاپ ها
- امکان استفاده از لوله داربست برای ساخت رمپ های اسکی و برخی سازه های موقت
- مناسب برای کاربرد در کارگاه ها، ساخت سکوها، برج های دیده بانی و سازه های مرتفع
مزایای لوله داربستی
یکی دلایل اصلی استفاده از لوله فلزی به عنوان لوله داربست ، مزایای مختلف آن است. مهمترین آن ها عبارتند از:
- ساختاری محکم و مقاوم در برابر فشار و وزن های بالا
- افزایش کیفیت اجرا و ضریب اطمینان در پروژه های ساختمانی، پل و …
- نصب و اجرای نسبتاً آسان و سریع به دلیل استفاده از پیچ و مهره و اتصالات
- تنوع در مشخصات فنی لوله داربست از حیث ابعاد و اندازه
- قابلیت جابجایی و استفاده در پروژه های دیگر و در نتیجه آن ها کاهش هزینه
- ارزش اقتصادی و مناسب بودن قیمت لوله داربست با توجه به کارایی و صرفه جویی هزینه ها
تفاوت لوله داربستی با سایر لوله ها
عمده تفاوت این لوله ها با سایر لوله صنعتی ، نحوه عملکرد آن هاست. لوله های صنعتی معمولاً برای انتقال سیالات نظیر آب و گاز کاربرد دارد. در حالی که لوله داربستی به عنوان نگه دارنده بوده و کارایی انتقال دهنده ندارند.
مشخصات لوله داربستی
بدون شک داربست ها بسته به زمینه استفاده دارای مشخصات مختلفی هستند. به عنوان مثال ساخت یک داربست برای کار در ارتفاع و رنگ آمیزی ساختمان سه طبقه با داربست رمپ متفاوت است. از این رو مشخصات فنی لوله داربست نیز با یکدیگر متفاوت خواهد بود.
یکی از اصلی ترین مشخصات فنی لوله داربست، وزن لوله است. معمولاً داربست ها در بازه حدود 14 تا 21 کیلوگرم بر واحد طول مورد استفاده قرار می گیرند. در این میان لوله داربست 14 و 17 کیلویی از موارد رایج و پراستفاده تر است. از دیگر مشخصات لوله ها، ضخامت، طول و قطر لوله است. لوله داربست ها معمولاً طولی بین 3 تا متر، ضخامت بین 2 تا 4 میلیمتر و قطر حدود 1.2 اینچ دارند.
انواع لوله داربست فلزی
لوله داربستی در شکل های مختلفی از جمله داربست چکشی ستاره، داربست مثلثی، داربست پایه دار و چکشی کاسه ای اجرا می شوند. هر یک از این انواع، مزایا و امتیازات خاص خود را دارند که در ادامه با آن ها آشنا خواهیم شد.
-
داربست مثلثی
همان گونه که از نامش پیداست، اجزای این نوع داربست ها ظاهری مثلث شکل می سازند. اتصال اجزای داربست مثلثی اصطلاحاً به شکل نر و ماده به هم متصل می شود. این نوع داربست ها، در سه نوع قاب با تیپ های 0.5، 0.75 و 1 متر و با عرض 1.2 متر ساخته می شود.
اجرای ساده و آسان بدون نیاز به کارگر حرفه ای و عدم نیاز به آچار برای بستن اتصالات از مزایای داربست مثلثی است. همچنین امکان باربری قابل توجه در کفراژبندی (قالب بندی و بتن ریزی) دال های بتنی از دیگر مزایای این نوع اتصال است. داربست مثلثی غالباً در پل ها و کفراژبندی دال و تیر کاربرد دارد. -
داربست چکشی ستاره
داربست چکشی ستاره درکنار پایه های قائم و عمودی دارای مهارهای افقی است. لوله داربست در حالت چکشی ستاره در طول پایه های 0.5، 1، 1.5، 2، 2.5 و 3 متری بسته می شوند. سبک بودن و عدم نیاز به آچار در بستن اتصالات از ویژگی های بارز این نوع داربست می باشد.
داربست چکشی ستاره معمولاً برای نمای ساختمان ها و همچنین تأسیسات واحدهای صنعتی کاربرد دارد. مهارهای افقی به راحتی بر روی پایه های داربست سوار شده و نیاز به مهاربندی در ارتفاع ندارد. این نوع داربست ها برای کفراژبندی سقف های قوسی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. -
داربست چکشی کاسه ای
داربست چکشی کاسه ای همانند داربست چکشی ستاره دارای مهارهای افقی و پایه های قائم است. همچنین مانند داربست ستاره، سر جک های قابل رگلاژ در بخش بالایی بوده و پایه های جک در پایین داربست جانمایی می شود. اما طول پایه متفاوتی داشته و 0.6، 1.2، 1.8، 2.4 و 3 متر را شامل می شود.
شبکه لوله داربست چکشی کاسه ای، سرعت بالایی در باز و بسته شدن داشته و نیازی به ابزار خاص مانند آچار و یا نیروی کار ماهر ندارد. این نوع داربست ها برای نمای ساختمان و کفراژبندی سقف غیرمسطح کاربرد دارد. همچنین از قابلیت توسعه در پلان و ارتفاع برخودار بوده و محدودیتی از این بابت ندارد. -
داربست پایه دار
در برخی موارد لازم است تا داربست های به صورت فوری و سریع برپا شوند. در چنین شرایطی داربست های پایه دار بهترین انتخاب هستند. چراکه سرعت نصب و اجرای بسیار بالایی دارند. داربست های پایه دار، دارای پایه ثابت بوده و بالا و پایین رفتن به کمک نردبان انجام می شود. داربست پایه دار درکنار مزیت سرعت بالا و اجرای سریع، محدودیت در ارتفاف بالاتر از 3 متر دارد.
تفاوت لوله داربست 14 و 17 کیلویی
لوله داربست 14 و 17 کیلویی از پرکاربردترین انواع لوله داربست فلزی به شمار می رود. علاوه بر وزن، قطر و ضخامت از مهمترین تفاوت های این نوع لوله داربستی است. لوله داربست 14 کیلویی معمولاً ضخامت 2 میلیمتر و لوله 17 کیلویی ضخامت حدود 2.5 و قطر 48 میلیمتر دارد.
حوزه کاربرد لوله ها نیز از جمله مواردی است که می توان در تفاوت لوله داربست 14 و 17 کیلویی به آن اشاره کرد. لوله 14 کیلویی برای پروژه های موقت و ارتفاع کمتر از 6 متر یا دو طبقه انتخاب بهتری است. در حالی که لوله داربست 17 کیلویی برای پروژه های با وسعت بالاتر انتخاب می شود .
از دیگر تفاوت های این نوع داربست ها می توان به قیمت اشاره کرد. قیمت لوله داربست 17 کیلویی به دلیل وزن بالاتر و فولاد مصرفی بیشتر، اغلب بالاتر از قیمت لوله داربست 14 کیلویی است.
قیمت لوله داربست
اگر نگاهی به لیست قیمت لوله داربست بیندازید، شاهد تفاوت در رنج قیمتی خواهید بود. علت آن اثرگذاری فاکتورهای و عوامل مختلف بر قیمت لوله داربست می باشد. در واقع چون پارامترهای متعددی بر قیمت اثرگذر است؛ در نتیجه تغییر هر یک می تواند قیمت خرید لوله داربست را تغییر دهد. از جمله مهمترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- جنس مواد اولیه: امروزه لوله داربست در جنس های مختلف مثل فولاد کربنی، فولاد ضد زنگ و … عرضه می شود.
- مشخصات لوله داربست: ابعاد، قطر، طول و ضخامت لوله تأثیر مستقیمی بر قیمت لوله داربست دارد.
- وزن لوله: بدون شک با افزایش وزن و فولاد مصرفی، قیمت لوله داربست نیز دستخوش تغییر می شود. به عنوان مثال قیمت لوله داربست 14 کیلویی متفاوت از قیمت لوله داربیست 17 کیلویی است.
- قیمت فلزات و نوسانات نرخ ارز: محصولات فولادی وابستگی زیادی به قیمت جهانی فلزات و همچنین نوسانات نرخ ارز و دلار دارد.
- میزان عرضه و تقاضا: با افزایش تقاضا برای خرید و کاهش عرضه یا همان فروش، قیمت لوله داربست افزایش می یابد و بالعکس.
- مرکز خرید لوله داربست: برای خرید پروفیل فولادی روش های مختلفی وجود دارد. خرید از شرکت های بازرگانی و تجاری یکی از بهترین روش هاست. چراکه محدودیت در زمان سفارش و همچنین حجم سفارش ندارد. ضمن آن که با تضمین کیفیت و کاهش واسطه، قیمت مناسبی را به ارمغان می آورد.
خرید لوله داربست با قیمت مناسب
مجموعه فولاد جهان مهر به عنوان یکی از مراکز فعال در زمینه تهیه و فروش انواع آهن آلات، امکان خرید انواع لوله داربست را فراهم کرده است. تجربه بیش از چند دهه فعالیت، همکاری با برندهای معتبر، مشاوره تخصصی و ارسال به سراسر کشور از مزایای این مجموعه است.
شما می توانید در هر زمان آخرین قیمت روز لوله داربست و انواع پروفیل فولادی را از فولاد جهان مهر استعلام کنید. مشاوران ما آماده پاسخگویی به پرسش ها و ارائه مشاوره در خصوص ثبت سفارش هستند. برای این کار کافی است همین حالا با تلفن 88654200-021 تماس بگیرید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.